سیستانوبلوچستان قطب تولید موز کشور
علیرضا دهمرده در گفتگو با خبرنگار گروه اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی «صدایماشکید»، بیان کرد: در گذشته نهال کشت بافت موز موردنیاز سیستان و بلوچستان از دیگر نقاط کشور تهیه میشد و در اختیار کشاورزان سیستان و بلوچستان قرار میگرفت؛ اما از سال گذشته این نهال برای نخستینبار در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی بلوچستان تولید شد.
وی افزود: دشتیاری، زرآباد، سرباز، کنارک و چابهار بهویژه منطقه عورکی بخش پیر سهراب بیشترین سطح زیر کشت موز سیستان و بلوچستان را به خود اختصاص دادهاند.
رئیس جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان مطرح کرد: ۱۳ هزار و ۱۳۴ هکتار از باغات جنوب سیستان و بلوچستان به کشت موز اختصاص دارد که ۱۱ هزار و ۳۹۰ هکتار آن بارور و بقیه غیر بارور است.
دهمرده اظهارکرد: اهمیت تولید موز در استان ازآنجهت است که ایران سالانه ارز قابلتوجهی برای واردات موز هزینه میکند. همین موضوع فرصت بینظیری را برای کشاورزان فراهم کرده تا علاوه بر بهبود معیشت خود با گسترش باغات موز و میوههای گرمسیری جلوی خروج میلیونها دلار ارز را بگیرند و همزمان اشتغال پایدار ایجاد کنند.
وی ادامه داد: ظرفیت سیستان و بلوچستان برای حرکت به سمت خودکفایی در تولید موز بسیار بزرگ است؛ بهشرط آنکه سرمایهگذاری بخش خصوصی و حمایتهای دولتی تداوم داشته باشد.
رئیس جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان تصریح کرد: سیستان و بلوچستان به سبب نزدیکی به خط استوا و بهرهگیری از رطوبت دریا توانمندی زیادی در تولید محصولات گرمسیری و نیمهگرمسیری و بعضاً منحصربهفرد از جمله انبه، موز، پاپایا، گوارا، هندوانه آناناسی، نارگیل، زیتون محلی، انار و مرکبات دارد.
دهمرده با تشریح برنامههای توسعهای با اشاره به شکلگیری سند توسعه استان در سطح ملی گفت: این طرح با همکاری سازمان برنامهوبودجه و استانداری تهیه شده و زیرساختها، حمایت از سرمایهگذاران و طرحهای مهمی از جمله خودکفایی تولید موز در سه سال آینده را دنبال میکند. هماکنون سیستان و بلوچستان ۹۹ درصد موز کشور را تولید میکند.
وی در خصوص محصولات گرمسیری سیستان و بلوچستان افزود: سیستان و بلوچستان بهعنوان خاستگاه میوههای گرمسیری و استوایی کشور تصویر تازهای از الگوی کشاورزی خود ارائه داده است؛ گلخانهای طبیعی که از کنار و چیکو تا انبه و نارگیل و از پاپایا تا جمبولان را در خاک گرم خود میپروراند.
رئیس جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان در ادامه با تأکید بر اینکه سیستان و بلوچستان سالانه ۳۷۳ هزار تن میوه گرمسیری تولید میکند اظهار کرد: در حال حاضر فهرست بلندبالایی از میوههای کمیاب و خاص از کنار، نارگیل، چیکو، گوارا، پاپایا و آنونا (سیتاپل) تا جمبولان، بیدار، تمرهندی، فالسا، موز و آناناس در استان کشت میشود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: اقلیم گرم و مرطوب جنوب استان و شرایط نزدیک به مناطق استوایی امکان پرورش طیف گستردهای از محصولات را فراهم کرده است. برایناساس حدود ۱۶ هزار و ۹۶۲ هکتار از باغات استان زیر کشت میوههای گرمسیری قرار دارد و این محصولات علاوه بر تأمین بازار داخلی، به استانهای دیگر و حتی بازارهای خارجی نیز ارسال میشود.
انتهای خبر/





ارسال دیدگاه
انتشار یافته : 0