آموزش فنی حرفهای رونق اقتصادی سواحل مکران
به گزارش پایگاه تحلیلی خبری «صدایماشکید»، به نقل از چهاربهاران عبدالحمید نارویی، از انجام طرحها و اقدامات متعددی در حوزه فنی و حرفهای سواحل مکران بهویژه شهرستان چابهار خبر داد و بیان کرد: تجهیزات متعددی بهصورت اهدایی از سازمان منطقه آزاد چابهار به کارگاههای آموزش فنی و حرفهای شهرستان ارائه شده است که از جمله این تجهیزات میتوان به دستگاههای کارگاهی برق صنعتی، برق ساختمان، لوازمخانگی و تأسیسات سردکننده اشاره کرد.
وی به راهاندازی مرکز تخصصی جوش در این منطقه اشاره کرد و افزود: با همکاری سازمانهای مرتبط، در این مرکز تخصصی ۱۱۲ نفر جوشکار ماهر بر اساس نیاز صنایع بزرگ آموزش داده شدند. این مرکز توانسته است نقش مهمی در تأمین نیروی متخصص موردنیاز صنعت منطقه ایفا کند و باهدف توسعه مهارتهای شغلی جوانان و تقویت نیروی کار بومی فعالیت میکند.
تجهیزات پیشرفته و مراکز تخصصی؛ پایههای آموزش مهارتی در چابهار
نارویی بیان کرد: دورههای آموزشی متعددی بر اساس تفاهمنامه آموزشی میان سازمان آموزش فنی و حرفهای و سازمان منطقه آزاد چابهار برگزار شده است. در این دورهها، هم برادران و هم خواهران بهصورت فعال حضور داشتند و از آموزشهای تخصصی بهرهمند شدند. این همکاریها زمینهساز تقویت مهارتهای مختلف در میان جوانان منطقه شده است.
دستیار ویژه رئیس سازمان آموزش فنی و حرفهای کشور توسعه سواحل مکران و رئیس آموزش فنی و حرفهای شهرستان چابهار به راهاندازی مرکز کارآموزی جوار کارگاهی شرکت توسعه پتروشیمی نگین مکران اشاره و تصریح کرد: قراردادی آموزشی میان سازمان آموزش فنی و حرفهای و شرکت پتروشیمی نگین مکاران منعقد شده است. این قرارداد به مبلغ ۳۵ میلیارد ریال بوده و هدف آن آموزش ۶۸۰ نفر نیروی بومی جهت نیازهای شرکت پتروشیمی است. تا کنون برای ۳۱۱ نفر دورههای مختلفی برگزار شده که شامل آموزشهای HSE مقدماتی، نقشهبرداری، رانندگی با وسایل نقلیه سنگین، برقکار ساختمان، حسابداری، جوشکاری لولههای فولادی، برقکار صنعتی، پنوماتیک، کار صنعتی و لولهکشی صنعت نفت و دیگر مهارتهای فنی و حرفهای بوده است.
نارویی اظهار داشت: اولین مرکز مهارتآموزی اداره زندان با همکاری سازمان آموزش فنی و حرفهای چابهار و سازمان منطقه آزاد تجاری صنعتی چابهار راهاندازی شده است. همچنین تفاهمنامه آموزشی برای آموزش ۵ هزار نیروی بومی با همکاری دولت و بخش خصوصی به امضا رسیده که نشاندهنده رویکرد جدی در زمینه آموزش و توانمندسازی نیروی انسانی منطقه است.
وی در ادامه افزود: با مشارکت مرکز شیلات آبهای دور و فرمانداریهای چابهار، کنارک، زرآباد و سپاه شهرستان، دورههای مهارتی در زمینه آبزیپروری نیز برگزار شده است. این دورهها باهدف افزایش دانش و مهارتهای فنی در حوزه شیلات و پرورش آبزیان به اجرا درآمدهاند.
نارویی همچنین به تفاهمنامه آموزشی میان سازمان آموزش فنی و حرفهای و شرکت عمران شهرهای جدید اشاره کرد و خاطرنشان کرد: دورههای آموزشی مشترکی با همکاری دانشگاه بینالملل و سپاه پاسداران شهرستان چابهار برگزار شده است. از جمله این دورهها، دوره مشارکتی لولهکشی گاز خانگی و تجاری است که با همکاری منطقه آزاد اجرا شده و نقش مهمی در افزایش مهارتهای فنی در حوزههای تخصصی ایفا میکند.
رئیس آموزش فنی حرفهای شهرستان چابهار همچنین به راهاندازی مراکز مدیریتی و مشاوره شغلی در دانشگاه بینالملل چابهار، دانشگاه دریانوردی و علوم دریایی و دانشگاه آزاد اسلامی واحد چابهار اشاره کرد و گفت: این مراکز بر اساس پروژههای بزرگ و طرحهای توسعهای مانند مگاپروژهها و دورههایی متناسب با رشته تحصیلی دانشجویان ارائه میدهند که نقش مهمی در آمادهسازی دانشجویان برای ورود به بازار کار ایفا میکند.
همکاریهای گسترده با نهادهای مختلف؛ کلید موفقیت آموزشهای فنی و حرفهای در چابهار
نارویی افزود: شرکای مهارتی آموزش و فنی حرفهای شهرستان شامل نهادهایی چون کارگروه امداد، اداره بهزیستی، سپاه پاسداران، دانشگاه بینالملل منطقه آزاد، اداره راهداری و حملونقل جادهای، جهاد کشاورزی، مرکز شیلات آبهای دور، اداره کل شیلات و بنیاد شهید و شهرداری هستند که همکاری نزدیک و مستمری با مرکز فنی و حرفهای دارند. این همکاریها زمینهساز برگزاری دورههای آموزشی متناسب با نیازهای محلی و ایجاد فرصتهای شغلی پایدار برای جوانان است.
وی خاطرنشان کرد: برگزاری مهارتآموزیها بر اساس نیازسنجی آموزشی انجام میشود و جلسات هماندیشی منظمی جهت اجرای دورههای مهارت در حوزه آبزیپروری، صنایع کشاورزی و کشت و صنعت مکران برگزار شده است. این اقدامات نشاندهنده توجه ویژه به توسعه مهارتهای متناسب با ظرفیتهای منطقه و بازار کار محلی است.
رئیس آموزش فنی و حرفهای شهرستان چابهار تأکید کرد: با مشارکت دستگاههای اجرایی مختلف،
نمایشگاههای توانمندسازی جوانان و بانوان هنرمند سرپرست خانوار برگزار شده که با استقبال چشمگیر مردم همراه بوده است. این نمایشگاهها فرصت مناسبی برای معرفی محصولات و توانمندیهای هنری و حرفهای این گروهها فراهم کردهاند.
نارویی در ادامه به اقدامات گروه جهادی بسیج مهارتآموزش و فنی حرفهای شهرستان در کمک به مناطق سیلزده اشاره کرد و گفت: این کمکها نقش قابلتوجهی در بازسازی و توانمندسازی این مناطق ایفا کرده است و نباید نادیده گرفته شود.
وی درباره جامعه هدف آموزش فنی و حرفهای شهرستان چابهار بیان کرد: این جامعه هدف شامل دانشآموزان، دانشجویان، سربازان وظیفه، زندانیان، معتادین بهبودیافته، ساکنین مناطق روستایی، متقاضیان مهارتآموزی، ساکنین سکونتگاههای غیررسمی، مهارتآموزی در محیط واقعی کار سربازان وظیفه، مهارتآموزی در محیط کار زندانیان، مهارتآموزی در محیط کار اصناف و بنگاههای اقتصادی، آسیبدیدگان اجتماعی (خانوادههای آسیبدیده از اعتیاد)، زنان خانهدار، افراد دارای معلولیت و زنان سرپرست خانوار است که همگی تحت پوشش برنامههای آموزش فنی و حرفهای قرار دارند. این گستردگی جامعه هدف نشان از تلاش گسترده و همهجانبه برای توانمندسازی اقشار مختلف جامعه دارد.
در پایان، نارویی مجدداً به شرکای مهارتی آموزش فنی و حرفهای شهرستان اشاره کرد و اظهار داشت: شامل کارگروه امداد حضرت امام خمینی (ره)، اداره بهزیستی، سپاه پاسداران، دانشگاه بینالملل منطقه آزاد، اداره راهداری و حملونقل جادهای، جهاد کشاورزی، مرکز شیلات آبهای دور، سازمان منطقه آزاد چابهار و اداره کل شیلات و شهرداری هستند و اظهار امیدواری کرد که این همکاریها در آینده نیز ادامه یافته و به توسعه پایدار منطقه کمک شایانی نماید.
انتهای خبر/
ارسال دیدگاه
انتشار یافته : 0