مدیر شبکه بهداشت و درمان خاش مطرح کرد:

ارتقای شاخص‌های سلامت مادران با بیماریابی فعال

مدیر شبکه بهداشت و درمان خاش گفت: شبکه بهداشت خاش و تفتان با اجرای برنامه‌های گسترده، صدها بیماری و عامل خطر را در زنان باردار شناسایی و پیگیری کرد و گامی مؤثر در ارتقای سلامت نسل آینده برداشت.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی صدای ماشکید، به نقل از تفتان ما محمود کردی با اشاره به اهمیت سلامت مادران به‌عنوان زیربنای سلامت خانواده و جامعه بیان کرد: دوران بارداری، یکی از حساس‌ترین مراحل زندگی زنان است که نیازمند مراقبت و پایش مستمر توسط گروه مجهز سلامت است

وی افزود: «مراقبت‌های منظم و انجام آزمایش‌ها دوره‌ای می‌تواند نقش اساسی در شناسایی به‌موقع بیماری‌ها و ارتقای سلامت نسل آینده ایفا کند.

کردی با تأکید بر اهمیت مراقبت‌های پیش از بارداری افزود: «تشخیص زودهنگام بیماری‌هایی مانند دیابت، فشارخون بالا، اختلالات تیروئید، بیماری‌های قلبی و کم‌خونی، پیش از شروع بارداری می‌تواند از بروز بسیاری از عوارض در مادر و جنین جلوگیری کند و در صورت شناسایی بیماری یا عامل خطر، بیمار فوراً به سطوح تخصصی ارجاع داده می‌شود.

مدیر شبکه بهداشت خاش و تفتان با اشاره به آمار اجرای برنامه‌ها در سال جاری گفت: «در قالب برنامه کشوری مراقبت‌های مادران، ۸۴۵ مورد بیماریابی و مراقبت مستمر انجام شده است که منجر به شناسایی ۵۱ مورد فشارخون، ۴۴ مورد دیابت، ۳۵ مورد کم‌کاری تیروئید، ۲۰ مورد پرکاری تیروئید، ۲ مورد بیماری قلبی، ۳۵۷ مورد کم‌خونی و ۱۹ مورد بیماری دیگر شد. تمام این افراد در چارچوب نظام ارجاع، خدمات تخصصی لازم را دریافت کردند.

وی ادامه داد: «موفقیت این برنامه‌ها، مرهون مراجعه به‌موقع بانوان و تلاش مراقبین سلامت، ماماها و بهورزان است. آموزش‌های مستمر در مناطق روستایی، معرفی علایم خطر و ترغیب به انجام مراقبت‌های منظم از جمله اولویت‌های مراکز ما بوده است.

کردی در پایان با قدردانی از گروه مجهزهای سلامت و مشارکت بانوان منطقه گفت: «امید است با استمرار این اقدامات و افزایش آموزش و آگاهی، شاهد کاهش عوارض بارداری و تولد نوزادان سالم‌تر در شهرستان‌های خاش و تفتان باشیم. از خانواده‌ها می‌خواهیم مادران باردار را برای بهره‌مندی کامل از مراقبت‌ها حمایت و همراهی کنند، چرا که سلامت مادر، ضامن سلامت آینده است.

انتهای خبر/