یادداشت

مکتب عاشورا الهام‌بخش مقاومت امروز

مکتب عاشورا، نه فقط یادآور یک حادثه تاریخی، بلکه منشأ الهام ایستادگی ملت ایران در برابر ظلم و استکبار است؛ مقاومتی که ریشه در فرهنگ عزت‌خواهی و ظلم‌ستیزی سیدالشهدا دارد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صدای ماشکید» احمدرضا سرگلزائی کارشناس مسائل سیاسی در یادداشتی نوشت: عشق به ائمه طاهرین و به‌ویژه امام حسین علیه‌السلام قرن‌هاست که در قلوب مردم آزادی‌خواه جهان، به‌ویژه ملت قهرمان ایران ریشه دارد و این عشق هر ساله بیشتر و بیشتر می‌شود و مردم با تکیه بر تفکر مقاومت همواره در برابر ظلم و ستم ایستاده‌اند؛ و از همین رهگذر می‌توان گفت تفکر مبارزه ایران اسلامی با اسرائیل خونخوار و کودک‌کش و ارباب جنایت‌کارش یعنی آمریکا در حقیقت ادامه تفکر ظلم‌ستیزانهٔ امام حسین (ع) در واقعه عاشورا است. امام حسین (ع) و یارانش نماد ایستادگی در برابر ظلم و فساد و یزید نماینده استبداد و تحریف دین به نفع قدرت‌طلبان بود و وقتی گفته می‌شود نبرد امروز ما ادامه همان نهضت و مبارزه است، در واقع منظور این است که ایران خود را پیرو تفکر مقاومت و عزت‌خواهی خط امام حسین (ع) می‌داند و اسرائیل را نماد استکبار و ظلم می‌شناسد.

قرابت‌ها و شباهت‌های جنگ امروز با واقعه عاشورا
جبهه تغییر نکرده و کماکان همان نبرد حق و باطل است…
ما طرف درست میدان ایستاده‌ایم و این امر را امروز مردم آزادی‌خواه جهان به‌درستی دریافته‌اند و در حال پیوستن به این مسیر هستند.
عزت‌خواهی و ظلم‌ستیزی با تکیه بر روحیه و تفکر مقاومت همانند سیدالشهدا (علیه‌السلام) در ملت و مردم ما حرف اول را می‌زند…

عاشورا یک مکتب فکری و فرهنگی است
بی‌تردید عاشورا الهام‌بخش مقاومت ۱۲ روزه مردم ایران در برابر رژیم صهیونیستی بوده چرا که عاشورا نه فقط یک رخداد تاریخی، بلکه یک مکتب فکری و فرهنگی است که مفاهیمی چون ایستادگی در برابر ظلم، مقاومت در برابر فشار و ترجیح مرگ باعزت بر زندگی با ذلت را به ما آموزش می‌دهد و این ارزش‌ها در جریان مقاومت ۱۲ روزه اخیر مردم ما و در نگاه و بیان امام خامنه‌ای (مدظله‌العالی) عزیز که فرمودند هزینه تسلیم‌شدن به مراتب بیشتر از هزینه مقاومت و ایستادگی است و فایده و دستاوردهای ایستادگی صدها برابر بیشتر از هزینه‌های تسلیم‌شدن است، مشهود است.

ایستادگی مردم و نیروهای مدافع برجسته‌ترین جلوه جنگ
یکی از برجسته‌ترین جلوه‌های این الهام، ایستادگی ناشی از بصیرت عموم مردم و نیروهای مدافع در برابر حملات و تهدیدهای رسانه‌ای و نظامی بود، همان‌طور که در کربلا، یاران امام حسین (ع) با علم به دشواری‌ها و پایان محتوم مقاومت، اما باز هم پای عقیده خود ایستادند، مردم ایران نیز در مواجهه با تحریم‌ها، فشار روانی و جنگ رسانه‌ای، تسلیم نشدند و علاوه بر این، استفاده از شعارهای عاشورایی همچون «هیهات منا الذله» در فضای سیاسی و فرهنگی کشور، نشان‌دهنده این است که عاشورا فراتر از یک یادبود تاریخی، بلکه منبع الهام و تصمیم‌گیری است.

البته این مقاومت اگر صرفاً احساسی و موقتی باشد، نمی‌تواند پایدار بماند و به‌مرور فرسوده خواهد شد، اما اگر عاشورا به‌عنوان یک فرهنگ عمیق و نهادینه شده در جامعه پذیرفته شود، این روحیه مقاومت در طول زمان حفظ خواهد شد و مسئولان و متولیان فرهنگی نیز باید به این فرهنگ احترام بگذارند و با عملکرد درست و عدالت‌محور آن را تقویت کنند، چرا که مقاومت بدون عدالت و صداقت به شکست منجر می‌شود.

عاشورا الگویی است که در سطح فردی و ملی، مردم ایران را به صبر، مقاومت و وفاداری به اصول دعوت می‌کند و این فرهنگ در بحران‌های مختلف، از جمله مقاومت ۱۲ روزه اخیر، همچنان زنده و پویا است و بازتاب آن در رفتار و گفتار مردم قابل‌مشاهده است و آنان تصور می‌کردند با فشار و تهدید می‌توانند ملت ایران را به زانو درآورند؛ اما ملت همانند مولای خود، میان ذلت و عزت، راه عزت را برگزید و به جهانیان ثابت کرد همیشه جبهه مقاومت پیروز میدان است .

جنگ با اسرائیل تجلی حق علیه باطل است 
در نهایت، جنگ با رژیم کودک‌کش رژیم صهیونیستی و ارباب جنایت‌کارش یعنی آمریکا را می‌توان تجلی معاصر نبرد حق علیه باطل دانست که امام حسین (ع) در عاشورا آن را به نمایش گذاشت. این نبرد تنها یک جنگ نظامی نیست، بلکه مبارزه‌ای برای حفظ ارزش‌ها، عدالت و حقیقت است. هرچند که شرایط سیاسی و نظامی امروز بسیار پیچیده‌تر و متنوع‌تر است، اما الهام‌گرفتن از مکتب عاشورا می‌تواند در هدایت مردم و سیاست‌مداران به سمت مقاومت عاقلانه و پایدار بسیار مؤثر باشد.