مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان مطرح کرد:

سیستان‌وبلوچستان گنجینه سازها و نغمه‌های کهن

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان گفت: این استان خاستگاه بسیاری از سازهای کهن و گونه‌های خاص موسیقی است که خنیاگران این دیار آن را سینه‌به‌سینه حفظ و منتقل کرده‌اند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صدای ماشکید» به نقل از روابط‌عمومی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان عبدالسلام بلوچ‌زاده در جشنواره موسیقی قیچک زاهدان بیان کرد: ساز «سرور» که از دیرباز در سیستان و بلوچستان ریشه دارد، با همین نام عام شناخته می‌شود؛ اما نوازندگان محلی نام‌هایی چون قنبیل، شاه، گمزور، گم‌تالان و چنگ را نیز بر آن نهاده‌اند.

وی افزود: کهن‌ترین نشانه از موسیقی این دیار سنگ‌نگاره‌ای در دره نگاران است که در آن فردی در حال نواختن ساز دونلی دیده می‌شود که سندی ارزشمند از استمرار سنت‌های موسیقایی چندهزارساله است.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی سیستان و بلوچستان با اشاره به بکر و ناشناخته ماندن بسیاری از گونه‌های موسیقی استان، عنوان کرد: برخی از این نغمه‌ها فقط در زمان، مکان و محافل خاص و به دلایل آیینی، خصوصی اجرا می‌شوند و به همین دلیل در معرض فراموشی و نابودی قرار دارند.

وی گفت: در دهه ۵۰ دکتر محمدتقی مسعودی و در سال ۱۹۷۱ ژان دورنیگ پژوهش‌هایی را درباره موسیقی سیستان و بلوچستان انجام دادند و همچنین اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی طی سال‌های اخیر با تولید آلبوم‌هایی تلاش کرده تا بخشی از این میراث را ثبت و ماندگار کند.

بلوچ‌زاده خاطرنشان کرد: رویداد فرهنگی «سیمرغ» باهدف تقویت انسجام ملی از دل فرهنگ و هنر شکل گرفته و نام آن برگرفته از یکی از گوشه‌های موسیقی محلی منشعب از دستگاه کردی است که همچون «مام وطن» همه را زیر بال خود می‌گیرد.

انتهای خبر/