حضرت عباس (ع)، سردار بصیرت و وفا بود
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صدای ماشکید»، حضرت عباس (ع) در سایه ایمان، عمل صالح، انتخاب شایسته و درست خود و فداکاری آگاهانهای که از خود نشان داد به چنین مقامات بلندی دستیافته است.
در شرح بزرگمردی آن حضرت همان بس که با لبی تشنه و جگری سوخته پا به فرات گذاشت، اما جوانمردی و وفایش نگذاشت که او آب بنوشد و امام و اهلبیت و کودکان تشنهکام باشند، لبتشنه از فرات بیرون آمد تا آب را به کودکان برساند.
حضرت عباس (ع) با کمال معرفت در راه دین و امام خویش جانبازی کرد و مراحل کمال و تعالی را طی کرد. او کسی بود که شجاعت را معنا بخشید و در همان کودکی راه قله را در پیش گرفت تا اینکه در عاشورا باصلابت به اوج رسید و ادب و شجاعت و وفای خویش را به جهانیان نشان داد.
عباس (ع) نماد شجاعت، وفاداری، مردانگی و ادب و تواضع در برابر برادر خود امام حسین (ع) است. ایستادگی و پشتیبانی از حق در سختترین لحظات، نشانگر وفاداری کامل حضرت عباس علیهالسلام بود. اعلام وفاداری در شب عاشورا در محضر امام حسین (ع)، رد اماننامه شمر در شب عاشورا و پارهکردن آن و ننوشیدن آب به احترام لبهای تشنه امام حسین (ع) و فرزندان ایشان، نمونههای بارز وفاداری ایشان است.
حضرت عباس (ع) برای دفاع از دین و امامش تا پای جان ایستاد
حجتالاسلام والمسلمین علی سلیمی کارشناس مذهبی در گفتگو با خبرنگار پایگاه خبری «صدای ماشکید»، بیان کرد: روز تاسوعا متعلق به ثمر بنیهاشم علمدار کربلا است. حضرت عباس (ع) ویژگیهای متعدد و سجایا بالای انسانی دارد. اولین ویژگی ایشان ادب بود که در برابر برادرش بسیار فروتن و باادب بود و هیچگاه امام حسین را برادر صدا نمیزد و همیشه سرور و مولا صدا میزد.
وی افزود: حضرت عباس آنقدر مؤدب بود که وقتی جسارت و گستاخی شمر را دید نادیده گرفت و طوری برخورد کرد که امام حسین (ع) ناراحت نشود بهطوریکه به امام حسین فرمودند: من به دلیل جهالت شمر و کسانی که فکر میکنند مرا میتوانند از شما جدا کنند عذرخواهی میکنم.
این کارشناس مذهبی ادامه داد: یکی دیگر از ویژگیهای حضرت عباس مسئولیتپذیری ایشان در برابر خدا، دین و در برابر امام عصر خود بود و وقتی که دید امامش هدفی بزرگ دارد که آن هدف هم مبارزه با ظلم و ستم، اصلاح امت پیامبر و اصلاح پیروان مکتب امیرالمؤمنین بود، خود را در برابر امام حسین مسئول میدانست و آگاهانه و عالمانه علیرغم اینکه میدانست پایان این مبارزه به قیمت ازدستدادن جانش است، در روز عاشورا رشادت کرد و قبل از امام حسین (ع) به شهادت رسید.
وی تصریح کرد: حضرت ابوالفضل عباس در روز عاشورا فرمودند که اگر دستهای مرا قطع کنید و جانم را بگیرد من از دین و امامم دست برنمیدارم که این نشاندهنده مسئولیتپذیری ایشان در برابر امام حسین بود.
صالحی با بیان اینکه یکی دیگر از ویژگی حضرت عباس اخوت و برادری ایشان بود، خاطرنشان کرد: انسانهای جوانمرد در برابر دشمن پرصلابتاند و در برابر دوست مهربان و رئوفاند. این جوانمردی را ایشان از پدر بزرگوارش امیرالمؤمنین به ارث برده بود که با دشمن از راه مکر و حیله وارد نشد و مسیر را شکافت، مشک را پر از آب کرد و این دشمن بود که حضرت عباس را به شهادت رساند.
وی در پایان گفت: اگر خداوند به ما توفیق داده که در مسیر مکتب اهلبیت هدایت شویم این هدایت را با عمل به سیره معصومین و تعصی و اقتدا به حضرت عباس طی کنیم.
انتهای خبر/
ارسال دیدگاه
انتشار یافته : 0