مدیرعامل مرکز خدمات کشاورزی و دانش‌بنیان مطرح کرد:

تبدیل تهدید به فرصت در شهرستان زرآباد

مدیرعامل یک مرکز خدمات کشاورزی و دانش‌بنیان گفت: با اجرای طرحی نوآورانه، ضایعات سالانه ۷۰۰ هزار تُنی موز را به الیاف، خمیر کاغذ و محصولات با ارزش افزوده بالا تبدیل می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی «صدای‌ماشکید»، رسول کریمی مدیرعامل مرکز خدمات کشاورزی و دانش‌بنیان بیان کرد: این مرکز با امضای تفاهم‌نامه‌ای بلندمدت با کشاورزان زرآباد، طرحی نو برای جلوگیری از هدررفت هزاران تن ضایعات موز و تبدیل آن‌ها به محصولات با ارزش افزوده بالا آغاز کرده است.

وی افزود: سالانه بیش از ۷۰۰ هزار تُن ضایعات و پسماند موز در باغ‌های شهرستان زرآباد که یکی از قطب‌های تولید موز کشور است، ایجاد می‌شود که انباشت آن‌ها در باغ‌ها، ضمن ایجاد مشکلات زیست‌محیطی و افزایش تولید دی‌اکسیدکربن به شیوع آفت و بیماری‌های مختلف در مزارع منجر می‌شود.

کریمی اظهار کرد: با انجام مطالعات میدانی و استفاده از فناوری‌های نوین، این مرکز به این نتیجه رسید که از ضایعات موز می‌توان محصولاتی همچون الیاف طبیعی، خمیر کاغذ، ظروف بسته‌بندی مواد غذایی و سوخت اتانول تولید کرد که هرکدام ارزش اقتصادی بالایی دارند و می‌توانند زمینه اشتغال و درآمد پایدار برای کشاورزان منطقه را فراهم کنند.

وی ادامه داد: این طرح با سرمایه‌گذاری یک هزار میلیارد تومانی و با حمایت دولت، پس از امضای تفاهم‌نامه با کشاورزان به‌زودی در باغ‌های زرآباد آغاز خواهد شد و امید است با اجرای آن، شاهد رونق تولید و تبدیل ضایعات به سرمایه در منطقه باشیم.

کریمی با اشاره به اینکه جلوگیری از هدررفت هزاران تن ضایعات موز و تبدیل آن‌ها به محصول با ارزش افزوده بالا برای منطقه افزون بر ۲ هزار میلیاد تومان نفع دارد، تصریح کرد: پیش‌بینی می‌شود از محل بازیافت ضایعات موز در زرآباد، سالانه ۹ هزار تُن الیاف مرغوب با غنای ۸۵ درصد تولید شود.

وی خاطرنشان کرد: تاکنون در کشور به موضوع بازیافت ضایعات موز توجه چندانی نشده و همین امر باعث انباشت بیش از حد این ضایعات در باغ‌ها و در مواردی، بروز آتش‌سوزی شده است.

انتهای خبر/