اتصال ۸۵ درصد روستاهای سیستانوبلوچستان به اینترنت
سیستان و بلوچستان به عنوان یکی از استانهای وسیع و دارای بافت جغرافیایی خاص، همواره با چالشهایی در مسیر توسعه زیرساختهای ارتباطی مواجه بوده است. با این حال، طبق اعلام مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان، اقدامات گستردهای برای افزایش پوشش ارتباطی در روستاهای بالای ۲۰ خانوار انجام شده و تمرکز اعتبارات، بهطور کامل به سمت مناطق روستایی هدایت شده است. بر اساس این برنامهریزیها، تاکنون بیش از ۸۵ درصد این روستاها به اینترنت پرسرعت دسترسی یافتهاند.


تمرکز اعتبارات وزارت ارتباطات بر توسعه زیرساختهای روستایی
حسن میری مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات سیستان و بلوچستان در گفتگو با پایگاه خبری تحلیلی صدای ماشکید از تحقق ۸۵ درصدی دسترسی روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان به اینترنت پرسرعت خبر داد و بیان کرد: تمرکز اصلی اعتبارات این ادارهکل در حال حاضر، توسعه زیرساختهای ارتباطی در مناطق روستایی است.
وی با اشاره به تکالیف تعیینشده برای وزارت ارتباطات در اسناد بالادستی از جمله برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: بر اساس این برنامه، میبایست ۸۰ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار در سطح کشور به شبکه ملی اطلاعات دسترسی داشته باشند.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات سیستان و بلوچستان افزود: خوشبختانه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات از معدود وزارتخانههایی است که موفق به تحقق این هدف شده و طبق برنامه هفتم توسعه نیز مقرر شده است تا طی پنج سال آینده، میزان دسترسی این روستاها به ۱۰۰ درصد برسد.
میری ادامه داد: برای تحقق این مهم، وضعیت ارتباطی روستاهای بالای ۲۰ خانوار فاقد پوشش ارتباطی در سطح استان بهصورت مستمر رصد شده و طرحهایی جهت تأمین پوشش ارتباطی از طریق پروژههای مختلفی مانند احداث سایت جدید، ارتقای تکنولوژی سایتهای موجود یا تأمین بستر ارتباطات مخابراتی برای مناطق، به اپراتورها ابلاغ شده است.
وی با اشاره به اقدامات وزارت ارتباطات برای پایداری ارتباطات در مناطق روستایی گفت: این وزارتخانه از محل طرح توسعه ارتباطات روستایی (USO) نسبت به ابلاغ اجرای فیبر نوری به اپراتورها در سطح استان اقدام کرده است.
تحقق ۸۵ درصدی دسترسی روستاها به اینترنت پرسرعت
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان بیان کرد: در حال حاضر (تا پایان برنامه ۶)، میزان دسترسی روستاهای بالای ۲۰ خانوار استان به اینترنت پرسرعت به ۸۵ درصد رسیده است؛ بهطوریکه از مجموع ۳ هزار و ۴۴۲ روستای بالای ۲۰ خانوار، تعداد ۲ هزار و ۹۲۶ روستا به اینترنت پرسرعت دسترسی دارند.
وی با اشاره به چالشهای موجود در توسعه زیرساختها افزود: از مشکلات پیشرو در مناطق کوهستانی و صعبالعبور میتوان به تأمین پهنای باند، احداث جاده دسترسی و تأمین برق سایتها اشاره کرد.
میری با اشاره به تغییر رویکرد وزارت ارتباطات گفت: در گذشته تمرکز این وزارتخانه و ادارهکل بیشتر بر حوزه شهری بود، اما در حال حاضر کلیه اعتبارات این ادارهکل جهت تأمین ارتباط و دسترسی به شبکه ملی اطلاعات برای روستاها اختصاص یافته است.
بستر آماده است، دستگاهها باید سرویس بدهند
وی درباره توسعه دولت الکترونیک اظهار داشت: تکلیف ما فراهمکردن بستر است تا کلیه دستگاههای اجرایی از جمله آموزش و پرورش، علوم پزشکی، جهاد کشاورزی و غیره بتوانند خدمات مورد نیاز خود را بر این بستر ارائه نمایند. همانطور که اشاره شد، با اتصال ۸۵ درصد روستاهای بالای ۲۰ خانوار به اینترنت پرسرعت، خدماتی نظیر خدمات آنلاین بهداشتی، آموزشی، کشاورزی، فروش و تولید محتوا برای ساکنین این مناطق فراهم شده است.
میری از دیگر اقدامات ادارهکل ارتباطات استان را پیادهسازی طرح هوشمندسازی مدارس عنوان کرد و گفت: در دوران همهگیری بیماری کرونا، با تخصیص ۶ هزار و ۲۸۲ مودم به مدارس فاقد ارتباط، بستر اینترنت پرسرعت برای آموزش دانشآموزان فراهم شد.
امنیت سایبری؛ یک ضرورت ملی
وی در ادامه با تأکید بر اهمیت امنیت سایبری گفت: تأمین امنیت سایبری صرفاً مختص مناطق مرزی نیست؛ بلکه یک مسئله ملی است که بهصورت ویژه توسط خود وزارتخانه و شرکتهای فعال این حوزه در سطح ملی، با تدابیر خاص و نصب تجهیزات و رصد گیتهای ورودی و خروجی، پایش و آسیبشناسی میشود.
میری افزود: در خصوص اتباع، متولی این امر ادارهکل رسیدگی به امور اتباع است و در صورت اعلام نیاز به بستر ارتباطی، هماهنگیهای لازم با اپراتورها صورت خواهد گرفت.
مدیرکل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان درباره حمایت از کسبوکارهای نوآور نیز گفت: این ادارهکل از محل بند (ب) تبصره ۱۸ نسبت به اعطای وامهای حمایتی به استارتآپها، کسبوکارهای نوآور و شرکتهای دانشبنیان اقدام میکند و در سال گذشته ۱۰۰ فقره و در سال جاری تاکنون ۶۰ فقره تعهد اشتغال داشتهایم.
وی خاطرنشان کرد: وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات نسبت به تأمین بستر مناسب برای توسعه کسبوکارها، مراکز نوآوری و پارکهای علم و فناوری نیز اقدام نموده و احداث پارک فناوری حوزه ارتباطات با همکاری استانداری، پارک علم و فناوری و مراکز آموزش عالی در دستور کار قرار دارد.


از قطع ارتباط تا اتصال پایدار ملی
سعید فنودی، کارشناس فناوری اطلاعات و ارتباطات با توجه به دستاوردهای استان در حوزه ارتباطات بیان کرد: دستیابی به پوشش ۸۵ درصدی اینترنت پرسرعت در روستاهای بالای ۲۰ خانوار، آن هم در استانی مانند سیستان و بلوچستان که با چالشهای جغرافیایی، امنیتی و زیرساختی مواجه است، یک موفقیت مهم است. این نشان میدهد رویکرد دولت از تمرکز صرف بر شهرها به سمت عدالت ارتباطی تغییر کرده است.
وی اجرای فیبر نوری و تأکید بر طرح USO چقدر در پایداری ارتباط مؤثر دانست و ادامه داد: اجرای فیبر نوری از محل طرح USO کاملاً هوشمندانه است. فیبر نوری هم پایداری ارتباط را تضمین میکند و هم ظرفیت لازم برای خدمات آیندهمحور مثل اینترنت اشیاء یا خدمات پزشکی از راه دور را فراهم میسازد.
فنودی یکی از نقاط چالشبرانگیز را تأمین برق و راه دسترسی در مناطق صعبالعبور و همچنین تداوم پروژهها نیازمند همافزایی با نهادهای دیگر است عنوان کرد و افزود: صرفاً فراهم کردن زیرساخت کافی نیست؛ باید آموزش، فرهنگسازی و ارائه خدمات دولتی بر بستر این شبکه نیز با جدیت دنبال شود.
انتهای خبر/
ارسال دیدگاه
انتشار یافته : 0